Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

ZSOLTÁR Kocsis 3.


Nemzeti Filharmonikusok

2021. március 12. 19:30

A Nemzeti Filharmonikusok Kocsis bérletének négy hangversenyéből kettőt Hamar Zsolt zeneigazgató vezényel, egy estén a hegedűs fenoménként világhírnevet szerzett Maxim Vengerovot, egy alkalommal pedig a dán Michael Schønwandtot láthatjuk a pulpituson.

A Nemzeti Filharmonikusok Kocsis bérletének négy hangversenyéből kettőt Hamar Zsolt zeneigazgató vezényel, egy estén a hegedűs fenoménként világhírnevet szerzett Maxim Vengerovot, egy alkalommal pedig a dán Michael Schønwandtot láthatjuk a pulpituson. Olyan szólistákat üdvözölhetünk, mint a magyar közönség egyik legnagyobb kedvence, a nemzetközi sikerei csúcsán is elmélyült hegedűs, Baráti Kristóf, az izgalmasan rendhagyó egyéniségű, boszorkányos virtuozitású török zongoraművész, Fazll Say, valamint a hazai fuvolás társadalom kiválósága, Bálint János. A zenekar sokak örömére ismét Bachot játszik, Dubrovay László műve az új magyar zenét képviseli, Kodály Psalmus hungaricusa pedig a legnemesebb hazai hagyományokat. Schubert Nyolcadikja és Bruckner Kilencedikje esetében két „befejezetlen” találkozik egy este műsorán, Grieg, Sibelius és Nielsen műveinek megszólaltatásával teljes koncertet szentelünk Északnak, a bérlet utolsó hangversenyén pedig különleges Bécs–Párizs szendvicset fogyaszthatnak el a zenehallgatók – „a legnagyobb falatot” ezen az estén Mahler V. szimfóniája képviseli.

Kocsis bérlet / 3
2021. március 12., péntek, 19:30
Zsoltár

Johann Sebastian Bach: III. (G-dúr) Brandenburgi verseny, BWV 1048
Dubrovay László: Cantata aquilarum (Sasok éneke)
***
Johann Sebastian Bach: II. (h-moll) zenekari szvit, BWV 1067
Kodály Zoltán: Psalmus hungaricus, op. 13

Bálint János fuvola
Fekete Attila tenor
A Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa (vezető karnagy: Hajzer Nikolett)
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt

A hangverseny műsora két fontos törekvést tükröz. Az első a barokk zene újbóli „birtokbavétele” a hagyományos szimfonikus zenekarok által. Az elmúlt évtizedekben, a historikus előadói gyakorlat térhódításával a szimfonikus együttesek felhagytak a barokk művek megszólaltatásával. Ezt a repertoárt újra a szimfonikus koncertek részévé kell tenni – természetesen a korhű előadói gyakorlat tanulságainak kamatoztatásával. A másik fontos törekvés: a jelen és a közelmúlt magyar repertoárjának ápolása.
Bach III. Brandenburgi versenye és II. zenekari szvitje a zeneszerző termésének két kivételes szépségű és széles körben népszerű darabja – az utóbbi egyben a fuvolairodalom egyik közkedvelt gyöngyszeme is. Kodály Magyar zsoltára, a Psalmus hungaricus, melyet a zeneszerző Kecskeméti Vég Mihály szövegére írt, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének félszázados évfordulójára született 1923-ban, s azóta a magyar zenetörténet nemzeti ereklyéjévé vált. A magyar kultúra egyik legnagyobb kincse ez a mű, amely komoly-tragikus hangon fejezi ki a nemzet lelkivilágát. Cantata aquilarum (Sasok éneke) című egytételes kantátáját Dubrovay László Gyurkovics Tibor versciklusára írta: a hazafias mű a magyarság sorskérdéseiről, az összetartozás érzésének fontosságáról szól. Bálint János az egyik legkiválóbb magyar fuvolaművész, aki szólistaként és kamaramuzsikusként rendszeresen lép fel idehaza és külföldön. Fekete Attila, a jeles tenor, a Magyar Állami Operaház tagja zenés színpadi művekben és oratorikus kompozíciók megszólaltatójaként egyaránt jelentős sikereket arat. A koncertet vezénylő Hamar Zsolt 2017-ben, Kocsis Zoltán elhunytát követőn lett a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatója.